icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Göçebe Ruhun Sembolü Kilimler

Renkleri ve desenleriyle dekorasyonda he zaman tercih edilen kilimler, sadece birer ev eşyası olarak değil, zengin bir kültürel miras olarak da düşünülmeli.

  • 14 Haziran,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 2111 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Dekorasyonun her alanında sanat, zanaat ve el işçiliğinin değer kazandığı bugünlerde, göçebe kültürün ve Anadolu topraklarının en bol hikayeli yapı taşları olan kilimlere yaşam alanlarınızda yer açın.

Kilimler sadece etnik ve kırsal dekorasyon stilinin değil, şehirli modern evlerin de tercih ettiği parçalardan. Her bir desen, ilmek ve düğüm farklı hikayelere ışık tutarken, renkleriyle de büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor.

bohem etnik dekorasyona sahip konforlu yasam alaninda rattan mobilya, kirlentler, bambu sehpa, ahsap zeminde kilim

Kilim seçerken nelere dikkat etmeli?

Bir kilim almadan önce, yöresi, zanaatkarı, motifinin hikayesi, düğüm sayısı, renklerin seçimi gibi onlarca farklı bilginin peşine düşün. Bu bilgiler seçeceğiniz kilimin kimliğini yaratır ve sizin için değerini belirler. Hayat ağacı, sandık, muska gibi isimleri olan motifler eski Anadolu kilimlerinde sıkça rastladığımız desenleri yaratırlar. Tabii her biri kendi zanaatkarının yorumuyla kilime işlenir. Fas ya da Hint kilimlerinin de kendi kültürüne ait desenleri bulunur. Bunlar da Anadolu kadar zengin hikayeler sunar.

etnik bohem ev dekorasyonunda dogal malzeme mobilyalar, minderli hasir koltuk, ahsap sehpa ve duvarda etnik desenli kilim

Kilimi yerleştirirken nelere dikkat etmeli?

Kilimi yerleştireceğiniz yüzey seramik ya da parke gibi kaygan bir yüzeyse kilimin altına kaymazlık sağlayacak ince bir kumaş serin. Böylece sıklıkla karşılaşılan kazaları önlemiş olursunuz.

cati kati endustriyel tarz mekanda buyuk fabrika pencereleri, bohem modern ve eklektik tarz ev dekorasyonu

Kilimin ölçüsü, kullanacağınız odadaki eşyaların ortasında kalacak şekilde olursa, kilim desenleriyle kendini daha çok belli eder. Örneğin salondaki oturma grubunun altındaki bir kilim, koltukların altında değil, ortasında olmalı. Ölçünüzü belirlerken buna dikkat edin.

Mutfak, yatak odası ve koridor gibi alanlarda kullanacağız kilimlerin kolaylıkla temizlenebilmesi için üzerinde ağır eşyaların olmaması gerekir.

rahat ve konforlu yatak odasi beyaz sade tablo, coastal kiyi tarzi naturel mobilya ve dekorasyon

Dekorasyon stiline en uygun kilim

Büyük, küçük, rengarenk, açık renkli, bol motifli, tek desenli… yüzlerce hatta binlerce çeşit kilim arasından, evinizin dekorasyonuna en uygun olanını seçmek için önce kendi tarzınıza karar vermelisiniz. Seçtiğiniz kilime bağlı olarak, bohem, country, klasik ya da minimal bir çizgi yakalarsınız.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler