icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyolarda Lüks ve Modernizmi Buluşturan Art Deco Stili

Dekorasyonun ve sanatın en önemli akımlarından biri olan Art Deco, bugünün modern yorumlamalarıyla banyolara eleganlık katıyor.

  • 4 Kasım,2021
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 1056 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Dekorasyon yolculuğuna çıkıp, "Lüks ve modernizm aynı stilde nasıl buluşur?" diye sorarsanız size hiç düşünmeden "Art Deco'ya hoşgeldiniz" deriz. Gösterişli detayları, mekânı ve mekanı oluşturan öğeleri yormadan, boğmadan, üst üste bindirmeden verebilen, duyulara seslenen sanatsal bir ifadeyi geometrik desenlerle aktaran Art Deco, bugünün dekorasyon dünyasında halen kendini gösteriyor. Elbette ki güncel yorumlarla...

Fransızca "Arts Décoratives" tanımının kısaltması olan, 1920'lerin başı ve 30'ların sonu aralığında bir fırtına gibi esen ve bugün yeniden gündeme yerleşen Art Deco tarzı, sadece dekorasyon dünyasını değil, mimarlık, sinema, resim, vitray ve grafik gibi sanat dallarını ve hatta günlük yaşam alışkanlıklarını etkilemiş, bir cazibe noktası. Bugünün öne çıkan banyo dekorasyonlarında, Art Deco'nun benzersiz stil ilkeleri, modernize edilerek yorumlanmaya devam ediliyor.

 Dekoratif Pencerede Art Deco Vitray

Zümrüt yeşili, seledon mavisi, somon, gül pembesi, siyah ve altın renklerini bir aile gibi sahiplenen Art Deco stilini banyoda uygulamak için çok dengeli bir yol haritası kullanmak gerekiyor çünkü her an neo-klasik çizgiye kayabilir veya detaylarını kaybetmiş bir modernizme savrulabilirsiniz. Temel olarak çıkış noktanız, banyo fayans ve seramiklerinde Art Deco ile özdeşleşmiş bir grafik görüntüyü baz almak olmalı. Ancak renklerde canlı tonları çarpıştırmak yerine içinden siyah geçen pastel bir paleti kullanmalısınız. Biraz daha hareket istiyorsanız, zümrüt yeşili-siyah, gül pembesi-siyah, beyaz-siyah düetlerini de deneyebilirsiniz.

Malzeme olarak mermer veya mermer görünümlü seramikler, Art Deco ile daima iyi koşarlar. Çini desenlerinin de geometri tandanslı olanları tercih edilebilir. Bunun en başarılı örneklerini Çanakkale Seramik'in Ornament serisinde bulabilirsiniz. Mermerler için yine Çanakkale Seramik bünyesindeki Metis, seramik olarak ise İliada duvar dekorlarına bakabilirsiniz.

art deco mermer modern banyo lavabosu ve ayna

Lavabo, küvet ve duş armatürlerinde, çok kıvrımlı olmamak kaydıyla, pirinç veya bakır malzemeleri tercih edebilirsiniz. Geometriyi gösterişli duruşla birleştirebilen aynalar, istenen grafik etkiyi rahatlıkla verir. Aydınlatmalarda buzlu cam-pirinç gövde kombinasyonunda aplikler, hatta bir köşeden lokal ışık yayan zarif bir sarkıt avize, yine bu atmosferi tamamlayan öğeler arasındadır.

İlk bakışta Art Deco akımı diyebileceğimiz bir banyo dekorasyonunun olmazsa olması ise pençe ayaklı, nostaljik küvetlerdir. Şayet alanınınız uygun ise duş yerine bir küvet düşünün ve kendinizi bir anda "Great Gatsby" filminin başrolü olarak hayal edin.

Cam Kutu, Vazo, Seramik Tabak, Mucevher

Zarafet ve ihtişamın, simetri ve düzenle buluştuğu Art Deco'nun son stil detayı ise aksesuarlarda gizli. Opalin vazolar, ayna yüzeyli kutular, zebra desenli tekstiller bu etkileyici stili daha da vurgular. Ancak bir önerimiz var: Art Deco tarzı bir banyoda romantizm duygusunu bir kenara koymanızı tavsiye ederiz, bu nedenle çiçek veya ekose gibi belirgin desenlerden kaçınmalısınız. Eğer mekanın resmini hayalinizde kurabildiyseniz, işe koyulmadan önce biraz Jazz dinleyerek tam havasına girin deriz.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler