icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyo Dekorasyonunda 2021-22 Renk Trendleri

Trend ajanslarının 2021-22 sezonu için öngördükleri banyolara yönelik renk trendleri, mekanlara felsefe, kişisellik ve stil katıyor.

  • 25 Kasım,2021
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 1035 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Profesyonel ajanslar tarafından, global sosyolojik verilere göre hazırlanan dekorasyon trend öngörüleri, geleceğin ev hatlarını belirleyebilmek için heyecanla beklenir. 2021 ilk yarısında yola çıkan ve tüm yaşam alanlarını ilgilendiren sonuçlar ortaya çıkaran trend ajansları, ikinci yarı ve 2022 için de yeni renk paletleri yarattılar. Bunlar sadece birer renk skalası değil; bireylerin ev yaşamından bedensel ve psikolojik beklentileriyle doğrudan ilişkili. Hepsinin altında belirli bir felsefe yatıyor.

banyo ic mekaninda sakura rengi balik sirti karo duvar dosemesi, kuvet ve ahsap lavabo tezgahi

İç mekân renk trendleri detayında ise banyolar yer almakta. Yeni nesil banyoların değişen ve artan misyonları, trend otoritelerinin radarına girince ortaya tematik renkler ve mekanlar çıkıyor.

dogal ahsap ve tas yapi malzemeleri kullanilan acik tavanli banyo mekani

TREND1 | Doğa ile yakın olmak: Sakinleştiren yeryüzü renkleri

Doğa ve doğal çevre ile yakın temas arayışına karşı engellenemez özlemimiz, iç-dış mekan arasındaki sınırları neredeyse tamamen kaldıran mekanlara doğru devam edeceğimizi göstermekte. Duvar olarak değilse bile, atmosfer olarak adeta bahçeleri, ormanları, denizleri hatırlatan banyo dekorasyonu, bu özlemimizi bir parça dindirmekte.

yesil renk agirlikli banyo ic mekaninda dogal yuzeyler, organik formlar ve canli bitkiler

Banyo içinde doğal unsurlara (gün ışığı, doğal yüzeyler, organik formlar ve canlı bitkiler) daha fazla yer verilmesinin ilk aşaması ise bu deneyimi daha gerçekçi kılacak bir renk paleti kurmakta yatıyor.

toprak, kahverengi, kizil sicak tonlarinda dogal banyo mekani

Yeryüzü renkleri, doğa bağlantısı arayan banyoların en çok yoğun ilgi göstereceği renk skalası olacak. Taş, kil ve beton gibi tarafsız renklerin tamamlayacağı bu palette serin tonlar olarak krem, kum ve fildişi, sıcak tonlar olarak ise toprak, kahverengi, tarçın, zerdeçal, safran, kızıl ve koyu yeşil öne çıkıyor.

Banyosunda yeryüzü renklerinin meditatif etkisini hissetmek isteyenler, Çanakkale Seramik'in Lenda, Fabric ve Ophelia serilerine mutlaka bir göz atmalı.

TREND2 | Biraz iyimserlik: Romantik sakura renkleri

Pandemi nedeniyle oldukça zor ve karamsar bir dönem olan 2020-21 yıllarının insanlar üzerindeki psikolojik etkisini kaldıran ve neşeli zamanlara çağrı yapan bu romantik palet, çokça umut, keyif ve mutluluk aşılamakta. İlhamını Japonya'nın ünlü kiraz çiçeğinden (sakura) alan bu palette pembe başta olmak üzere tüm allık tonları ön planda. Baharın müjdecisi olan, yenilenmeyi ve umudu sembolize eden sakuralar, renk psikolojisinde de paralel bir konuma sahip: Rahatlatıcı duygulara ilham veren pozitif bir renk olarak duyusal enerjimizi yatıştırıyor. Kiraz çiçeklerinin Çin'deki anlamı ise biraz farklı: Aşkı ve gizemi anlatan kiraz çiçeklerinin renkleri de güzellik, güç ve cinselliği ifade eden yüksek bir statüye sahip.

Sakinleştirici bir etkiye sahip olan ve 20 dakika bakıldığında tüm ruh halini değiştirdiği bilimsel olarak kanıtlanan sakura pembesinin tamamlayıcı renk skalasında neler olduğuna bakalım.

sakura ve congo pembe tonlari lavabo tezgahi uzeri kare formlu vitrifiye ve pastel tonlarda aksesuarlar

Yoğun olarak süt beyazıyla birlikte kullanılan sakura pembesi, şampanya, içinde biraz sarı olan Congo pembesi, blush, gri ile karışmış Mountbatten, somon ve kayısı gibi tonlarıyla uygulanıyor. Bu grubu tamamlayan bej, açık turkuvaz, safran sarısı gibi renkler ise bizi hafifleten, yumuşak geçişlere sahip olan Florida temasına taşıyor.  

banyoda fresh turuncu renk duvar rengi ve ahsap depolama uniteleri

TREND3 | Duyusal tatmin kaynağı: Besin renkleri

Güvenlik ihtiyacının tavan yaptığı bir yılın ardından tüketicilerin basit duyusal keyifler veren ve ruh halini yükselten besinlere yönelmesi, pandeminin en belirgin yaşam alışkanlıklarından biri oldu. Sevdiğimiz bir meyvenin kokusu, ev yapımı bir yemeğin ilk kaşıktan geçen tadı, bir avuç kuruyemişin verdiği dokunsal tatmin gibi deneyimlerle, doygunluğu somutlaştırdık.

Eve odaklanan bu yeni yaşam döneminde, insanların canlı renklere de daha fazla cesaret edebileceklerinin altını çizen trend ajansları, önceliği tereyağı sarısına vermekteler. Sıcaklık ve yumuşaklık hissi veren bu renk, güneş ışığının sağladığı D vitamininden de ilham alıyor ve banyolara yüksek enerji taşıyor. Çanakkale Seramik'in Miniatile-Windsor koleksiyonu sarı rengi metro tarzı karo dinamizmiyle buluşturmakta.

Çok yönlü ve güvenilir bir çekirdek renk olan zeytin yeşili de banyolar için bir başka trend öngörüsü. Nötr renklere olan uyumu, solgunluğu, matlığı ile banyoyu dinlendiren, düşüncelerden arındıran bir atmosfere dönüştürüyor. Otoriteler zeytin yeşilini, avakado yeşili, mango sorbesi ve orkide moruyla birleştiriyorlar. Hindistan'ın ulusal meyvesi olan mangonun motivasyon artıran rengi, tropikal esintiler isteyen banyoların da favori seçimi olacak.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler