icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Suya Siyah Yakışır!

Siyahın, mekânı küçük ve maskülen gösteren kasvetli bir renk olduğu varsayımlarını bir kenara bırakmanın zamanı geldi.

  • 28 Ocak,2022
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 200 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Eğer katıksız bir gelenekselciyseniz, banyoda siyahtan uzak durmanız normal, çünkü siyah mekânı küçük ve maskülen gösteren koyu ve kasvetli bir renk olmasıyla ünlü. Ancak tasarım otoriteleri, bütün bu varsayımları bir kenara bırakmanın zamanı geldi diyor. Özellikle de batarya ve armatür gibi vurgularda.

Siyah renk, doğru kullanıldığı zaman, çok iddialı olmayan bir banyoya bile bambaşka bir estetik değer ve stil katabilir. Örneğin bej yağmuru altındaki bir banyoda kullanılacak siyah vurgular, mekânı şık bir zen atmosferine dönüştürebilir. Kromla parlaklık kazanmış bir banyo kompozisyonuna denge getirir. Zarafet ve asalet katar.

beyaz ve turuncu damarli ve desenli merme gorunumlu siyah ikiz lavabo ve pirinc armaturler ve buyuk ayna

Yalnız, banyoda siyah kullanmanın da belirli kuralları var. Bütünüyle her yeri siyahla kaplarsanız, işte az önce söylediğimiz o küçük ve ürkütücü banyoya kavuşmuş olursunuz. Seramiklerde tercih edecekseniz, dokulu modellerden kullanın ki, ışık oyunları yakalasın, ışığı farklı açılarda mekâna taşısın, dinamik bir görüntü versin. Şayet mobilyanızda siyahı tercih ediyorsanız, mutlaka yumuşak bir doğa tonuyla birleştirin. Örneğin, vizon, ekru, açık kiremit gibi...

banyoda siyah desenli zemin karosu ve klozet ve bide arkasi siyah duvar karosu

Banyo tasarım otoritelerinin son yıllardaki en büyük keşfi ise siyah armatür ve bataryalar. Banyo dekorasyonuna sofistike bir estetik katan siyah armatürler için en doğru yol, mekânı kül grisi ve antrasit renklerinde kurgulamak, lavaboda ise taş, mermer gibi dokuları tercih etmektir. Özellikle mat siyah armatürlerin mat taş lavabo çözümleriyle birleşmesi, hem parmak izleri ve su lekeleri açısından affedicidir hem de mekâna gerçek bir doğa görselliği katar. Öte yandan ister mat ister parlak olsun, siyah armatürler su lekelerini kolayca gizler. Ancak bununla birlikte, suyun etkisiyle, gözle görülür mineral birikimine maruz kalır. Dolayısıyla, kaplamanın hasar görmesini önlemek ve armatürlerinizi en iyi şekilde görünmesini sağlamak için düzenli olarak temizlemeniz öneririz.

tezgah uzeri yuvarlak formlu siyah lavabo, ayna cercevesi, acik raf ve gri armatur

Gelelim siyah armatür ve batarya fırtınasının, sektördeki en özel örneklerine... Kale Banyo'nun Zero serisine ait ankastre banyo bataryalarında, mat siyah rengin minimalist formlarla buluştuğunu görmekteyiz. 40 mm seramik kartuşa ve basmalı yönlendiriciye sahip bu bataryada tepe duşu, el duşu, çıkış ucu ve su jeti fonksiyonlarından ikisi seçilerek kullanılabiliyor. Aynı modelin tek fonksiyonlu ürün seçeneği de mevcut. Zero'nun ankastre olmayan banyo bataryası da kilitlemeli duş kumandası ve %40 su tasarrufu sağlayan honeycomb akış düzenleyici ile öne çıkıyor. Mat siyah renkli Zero serisinin ankastre ve yüksek lavabo bataryaları ise tasarımlarındaki akış düzenleyiciler sayesinde yine %40 oranında su tasarrufu yapabilen yetenekli ve çevreci bir ürün ailesi.

banyoda dus alaninda siyah metal profillerden struktur, siyah kare formlu lavabo, siyah armatur ve ahsap kutle lavabo tezgahi

Siyah armatür ve bataryaların tamamlayan lavabolar

Yukarıda önerdiğimiz mat siyah Zero armatür ve batarya koleksiyonunu tamamlayan lavabolar için yine Zero 2.0'a ilerleyebilirsiniz. Kale Banyo'nun ankastre ve yüksek lavabo bataryaları ile uyumlu Zero 2.0 çanak lavabo ailesinde, 60x40 cm boyutlarında (dikdörtgen ve oval seçeneklerde), 80x50 cm boyutlarında etajerli (dikdörtgen), 60x45 cm boyutlarında armatür bantlı-tezgah üstü (dikdörtgen ve oval seçeneklerde) gibi, mat ve parlak yüzeylere sahip farklı ürün modelleri yer almakta. Siyahı siyahla tamamlamak yerine daha farklı bir renk kombinasyonu isteyenlere, tüm bu saydığımız ürünlerin mat antrasit ve mat vizon seçeneklerini de önerebiliriz.

Diğer yandan Kale Banyo'nun Icon Mini serisi'ne baktığımızda da mat antrasit renginde lavabolarla tanışıyoruz. Daire, elips ve kare olarak tasarlanan bu lavabolar, 6 mm'lik ince kesitleriyle küçük banyolara modern nüanslar katmaktalar.

yuvarlak ve organik formlu mat koyu gri lavabo kale banyo smartedge serisi

Seçenekler bunlarla sınırlı değil: Kale Banyo'nun Smartedge koleksiyonunda da mat siyah, antrasit ve vizon renklerde tasarlanmış, kare (45x45 cm), oval (40x50 cm) ve yuvarlak (45cm çap) formlarda lavabolar bulunmakta. 5,5 mm'lik ince kesitle hazırlanan bu ürünler, minimal çizgileri ile sadelikten yana olan banyoların tercihi olabilir. Markanın, A' Design'da Silver Award ödülünün sahibi olmuş Spirit serisinde yer alan mat siyah, mat antrasit ve mat vizon lavabolar (48x48 cm) ise, kare keskinliğini yumuşak eğimlerle buluşturmaktalar.

kale banyo dove 2.0 serisi yalin ve minimalist siyah klozet

Biraz daha çılgınlık ister misiniz? Kale Banyo ailesine ait Dove 2.0 serisinin, mat siyah renkteki dikdörtgen (60x40 cm ve 70x40 cm) ve elips (70x40 cm) lavaboları, gövde altında led aydınlatmalara sahip. Bu sayede banyoda tam bir ışık-gölge kompozisyonu oluşuyor.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler