icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Mat Seramik Mi, Parlak Seramik Mi?

Seramik satın almadan önce vermeniz gereken kararlardan en önemlisi, mat ya da parlak seramik tercihlerinden hangisini yapacağınızdır.

  • 15 Kasım,2021
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 10694 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Tadilata başlamadan önce yüzeylerde kullanacağınız seramikleri seçerken iki farklı üretim şeklinden birine karar vermeniz gerekir: Mat ya da parlak yüzeyli seramikler. Bu iki farklı yüzey seçeneğinin avantaj ve dezavantajları bulunuyor. Bunların farkında olup bilinçli alışveriş yapmak size hem zaman ve para kazandırır, hem de yapacağınız tadilatın uzun yıllar dayanıklı kalmasını sağlar.

Bu sorunun cevabı, kişisel tercihinizden önce, seramiği kullanacağınız yüzeyin fonksiyonuna ve size sağlayacağı kolaylıklara göre verilmeli. Nasıl mı?

Banyoda parlak aydinlik ve temiz yuzeyler

Öncelikle seramiğin kullanım yerini belirleyin. Seramik duvar için mi seçiliyor, zemin için mi?

Genellikle duvarlarda parlak seramik, zeminde ise mat seramik kullanmanız önerilir. Parlak seramik, mat seramiklere göre çok daha göz alıcı ve ışıltılıdır. Ancak yoğun kullanılan zeminlerde kayganlığı çok fazla olduğu için ve sürtünmeyle üzerindeki bu parlaklığı kaybetme riski olduğu için zeminde parlak cila önerilmez.

Koyu ahsap lavabo alti dolapli ve kuvetli banyo mekani

Parlak seramiklerin önerilen kullanım yeri duvarlardır. Duvarda seçeceğiniz parlak bir seramik banyonuzu daha aydınlık, ferah ve gösterişli yapar. Antre gibi gün ışığına kapalı alanlarda kullanımıyla mekandaki ışığı yansıtıp çoğaltacağı için, daha aydınlık bir alan yaratır. Parlak yüzeyli seramikler lüks ve zarif bir ambiyansı beraberinde getirir. 

Modern banyoların en sevdiği seramikler için tıklayın.

Gri ve beyaz peter duvar karolari ve ahsap tezgahli mutfak

Banyo ve mutfakta özellikle kireçli suyun bıraktığı izlerden şikayetçiyseniz parlak seramikler yüzeyindeki güçlü sır nedeniyle kireci daha az gösterir ve temizlemesi daha kolay olur. Yapımı sırasında yüzeyindeki derz lekeleri de kolayca çıkar. Buna karşın parlak yüzeyli fayanslar, üzerindeki her türlü parmak izini, toz ve kiri gösterir.

Tercihiniz sakin ve rahat bir stilden yanaysa duvarlarınızda mat sırlı seramikleri de güvenle kullanabilirsiniz. Banyoda kullanılan kimyasal temizleyicilerin zarar vermeyeceği seramikleri seçerseniz uzun yıllar kullanacağınız yüzeyleriniz olur.

Seramikte sürdürülebilirlik kültürü ile #İyiBakDünyana.

Bej Ve Beyaz Mat Seramikli Banyo

Zemin için ideal olan mat seramiklerdir. Zeminde seçeceğiniz mat bir seramik, özellikle ıslak mekanlarda kayganlığı azaltır, dokulu yüzeyi sayesinde tutunma sağlayarak tehlikeleri önler. Mat seramikler kolay temizlenir, üzerindeki küçük çizik veya lekeleri göstermez ve dayanıklılığı parlak modellere göre daha uzundur. Mat seramiklerin dezavantajı çok azdır. Tek sorun, derin dokulu modellerin yüzey kıvrımlarını temizlemek olabilir.

Sonuç olarak tüm bu veriler ışığında karar verirken kendi stilinizi de ön planda tutmayı unutmayın, çünkü banyo fonksiyonel olduğu kadar estetik bir mekandır. Tam da bu noktada, banyolarda sanatsal işlerin popülaritesine göz atmak, 'seramikle yaratılan sanat' tercihlerini incelemek ilham verebilir.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler