icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Küçük Banyolar İçin Yaratıcı Çözümler

Trend renkler, depolama fikirleri ve çok fonksiyonlu ürünlerle yerden kazanmanın pratik yolları.

  • 25 Ekim,2021
  • 4 dk okuma
  • Bu içerik 1793 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Günümüzün modern banyo modellerine baktığımızda küçük ve daha çok tek kişiye yönelik tasarımların sayısının arttığını görüyoruz. Büyük ebatta küvetler yerine çok işlevli duş sistemleri yükseliyor. Hilton tarzı lavabolar gidiyor, daha ince gövdeler üzerine yerleştirilmiş free-standing üniteler geliyor. Boyutlardaki bu değişikliğin sebebi şehirli, küçük evlere sığmak kadar, abartısız bir şıklık ve samimiyet yakalama arzusu. Küçük banyolarda boyutlar devasa değil ama eksik yok.

Kucuk Banyoda Rahatlatici Kuvet

Modern şehir evlerinde hayatın hızlı akışına destek olan fonksiyonel bir banyoya sahip olmak size hem zaman, hem keyif kazandırır. Banyonuzun küçük olması bu kazançlara engel olmaz. Nasıl mı? Yaratıcı renk oyunları, akıllı depolama çözümleri ve aynı anda birkaç işleve cevap veren eşyalarla bu mümkün. Çünkü banyolarda yapılan değişimler, eskisine oranla çok daha basit kurallarla gerçekleşebiliyor.

Rahatlatici Kuvet Aksesuarlik

 1. Trend duvar renkleri

Küçük banyo modelleri büyük banyoların sunduğu tüm fonksiyonlara sahiptir. Tek farkı ölçeklerinin biraz daha küçük olması. Yaratıcı bir farklılık yaratmanın en ekonomik yollarından biri ise duvar ve zemin renklerinde değişiklik yapmaktır. Bunu duvar boyası ya da renkli seramiklerle sağlayabilirsiniz. Bütün banyo mekanını seramik kaplamak yerine sadece duş alanı ve lavabo kenarlarında seramik kullanmak, size duvar boyası için alan sağlar.

Kucuk Banyoda Ferahlik Icin Acik Renk Kullanimi
  • Nötr bir renk paleti kullanarak ve detayları minimuma indirgeyerek, ruhu dinlendiren ve konsantrasyon sağlayan bir banyo atmosferi sağlamış olursunuz.
  • “Küçük banyo modellerinde koyu renk kullanımı, mekanı küçültür” ön yargısından kurtularak, tek bir duvarı koyu gri, füme, koyu gül kurusu, hatta siyah renge boyamak, mekana daha ağırbaşlı, maskülen, asil bir görünüm sağlar. Misafir banyoları için de düşünülebilir. Modern banyo dekorasyonunda koyu duvar renklerine sıklıkla rastlıyoruz. Bu renklerin özellikle paslanmaz çelik, bakır ve pirinç gibi materyaller ve ahşapla uyumu, mekana canlandırıcı ve çağdaş bir dokunuş katıyor.
  • Kontrast yaratan bir fon, solgun ve açık renkli banyo mobilyalarını bir anda öne çıkararak, mekanda çarpıcı bir derinlik yaratır. Örneğin pastel tonlu bir banyo için desenli seramikler, renkli bordürler ya da duvar boyası, aradığınız heyecanı banyonuza ekler.
  • Bir renk ya da deseni banyoda yalnız bırakmayın. Örneğin çiçekli bir seramik bordürünüz varsa, benzer çiçek desenlerini ya da içindeki bir rengi banyo tekstillerinde, halı ve aksesuarlarda kullanın.
  • Son yıllarda banyolarda iri desenli duvar kağıtlarına da sıklıkla rastlıyoruz. Bunun temel nedeni, küçük mekanları olduğundan daha geniş göstermesi ve perspektif kazandırması. Mekanın renk bütünlüğüne uyumlu ve evin genel senaryosunu yöneten duvar kağıtlarını banyonuz için de düşünebilirsiniz.
Kucuk Kullanisli Fonksiyonel Banyolar

2. Akıllı depolama çözümleri

Günlük hayatımızda ne kadar çok gereksiz detayla uğraşıyorsak, özel hayatımızda da o kadar karmaşadan kaçıp kurtulmak ve azınlıkla huzur bulmak istiyoruz. Zamanın ruhu bizi düşüncelerden arınmaya ve evi bir terapi alanı olarak kabul ederek kendimizi onarmaya, yenilemeye, sadeleşmeye davet ediyor. Bu akımın banyolardaki izdüşümü, akıllı depolama çözümleri ve yorucu olmayan bir aksesuar düzeni ile mümkün.

İşe banyonuzu dikkatlice inceleyerek başlayın. Atıl kalmış köşeleri, içine raf konabilecek nişleri, girintileri, lavabo altlarını belirleyin. Nerelere kapaklı dolap, açık raf ya da tekerlekli üniteler ekleyebileceğinizi ölçülendirerek çıkarın. Eğer tüm banyoyu yenilemeyi düşünüyorsanız, yeni alacağınız banyo modellerindeki depolama alanlarını inceleyin ve ona göre planlama yapın.

İkinci iş, banyonuzdaki eşyalarınızı ayrıştırmak. Kişisel bakım ürünlerini, havluları ve temizlik ürünlerini ortaya çıkarın ve gruplayın. Gereksizleri eleyin, kullanmadıklarınızı ihtiyacı olanlara verin, çok sayıda olanlar arasından seçim yapın ve en çok kullandıklarınızı öne çıkarın. Kısaca banyonuzda dağınıklığa sebep olan eşyaları sayısını azaltın. Banyonuzda bulunmasına gerek olmayan eşyalar için evin diğer bölümlerinde saklama köşeleri bulun, örneğin ilaçları bir kutu içinde mutfağa koyabilirsiniz.

Şimdi elinizde günlük kullandığınız eşyalarınız ve yerleştirebileceğiniz depolama köşeleri var. En çok kullandıklarınızı erişimi kolay noktalara, diğerlerini üst ya da alt raflara yerleştirerek banyonuzu düzenlemeye başlayabilirsiniz.

Banyo Dekoratif Merdiven Depolama ve Raf
  • Banyonuzu düzenli tutmak için en büyük yardımcınız duvara monte raflar, üniteler ya da lavabo altı dolapları olacaktır.
  • İnce ve uzun dolaplar çok işe yarar. Özellikle havlular konusunda.
  • Klozetin üzerinde kalan alanı raflarla depolama alanı haline dönüştürün, böylece atıl bir alan değerlendirilmiş olur.
  • Havlular için yeterli bir depolama alanınız yoksa ince hatlı bir merdiveni duvara yaslayabilirsiniz.
  • Aynanın arkasına gizlenmiş küçük raflar, bütün makyaj, diş ürünleri, kremler ve parfümleri depolar.
  • Hasır sepetler ve ahşap kutular, ufak tefek eşyalarınız için kurtarıcı niteliğindedir. Raf ölçülerinize uygun modeller seçmeye dikkat edin.

 

Klozet Arkasi Yesil Duvar Boyasi

3. Çok fonksiyonlu tasarımlar

Banyo organizasyonunun temelinde kişisel bakım ürünleri, tekstiller ve temizlik gereçlerinin ayrışması bulunur. Dolayısıyla mekanı fazla detaylandırarak yormayın. İhtiyaçlarınızı minimumda tutun ve çok fazla yedekleme yapmayın.

Küçük alanları değerlendirmenin yaratıcı yollarından biri de elinden birkaç iş gelen ürünlere yer vermek.

  • Küçük bir banyonuz varsa ve yenilemeyi düşünüyorsanız, yeni banyo modellerinin çok işlevli olmasına dikkat edin.
  • Sehpa gibi sandıklar, havlu asılan ahşap merdivenler, içinde raf gizleyen aynalar, çekmeceli lavabo rafları gibi çok fonksiyonlu tasarımlar, işe yarayan alanlar kazandırır.
  • Estetik olarak beğendiğiniz her türlü kavanoz, kase, şişe gibi aksesuarlar da, toka, saç fırçaları, pamuk, banyo yağları gibi eşyalarınız için hoş görünümlü köşeler oluşturabilir.
  • Evinizde kullanmadığınız saksı, vazo, bardak gibi eşyaları, yaratıcılığınızı kullanarak estetik bir görünüme kavuşturup banyonuzda değerlendirebileceğinizi aklınızdan çıkarmayın. Banyonuzu farklı kılan bu detaylar olacaktır.
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler