icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Klasik ve Lüksü Hissettiren Yüzey Desenleri

Klasik banyolar, yüzeylerindeki zamansız motifler ve desenleriyle günümüzün çağdaş mekân estetiğine meydan okuyorlar.

  • 19 Nisan,2022
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 1278 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Banyolar için duvar yüzeyleri, adeta birer kostüm gibidir ve banyo dekorasyonunun karakterini anında yansıtırlar. Dolayısıyla seçeceğiniz banyo fayans ve seramiklerin desenlerinin banyo dekorasyon stilini tamamlaması gerekir. Klasik tarzda tasarlanmış bir banyo atmosferinin de bu yönde, zarafeti, lüksü, sofistike duruşu tamamlayan gelenekselleşmiş desenlere ihtiyacı vardır.

Çiçek desenleri

Pastoral etkisiyle country, rustik, klasik ve demi-klasik banyoların en çok tercih edilen seramik dekorlarından ve desenlerinden biri olan çiçekler, mekanın büyüklüğüne göre ölçeklenebilir. Sözgelimi küçük bir banyonuz varsa, küçük çiçek desenleriyle tasarlanmış all-over koleksiyonlara yönelmelisiniz. Daha büyük metrekarelerden bahsediyorsak, iri buketler, uzun ağaç dalları veya dev çiçeklerle bezeli seramik ve fayans dekorları mekanın odak noktası olabilir.  Örneğin Çanakkale Seramik ailesine ait Senfoni serisi, küçük ve pastel renklerdeki dekor seramikleriyle küçük banyolara sıcakkanlı bir dokunuş taşımakta. Diğer yandan aynı markanın Romantica, Wabi Shiro ve Fiore serileri ise daha büyük ölçekli çiçek ve dal desenleriyle banyoları ilkbahar romantizmine davet eden, özel birer fon.

modern ve cagdas gorunum ve klasik dokunuslar canakkale seramik wabi shiro serisi
klasik tarz rolyefik dokulu damask dekor calacatta mermeri ve beyaz damarli yapili siyah mermer

Damask desenleri

Tarihi geçmişi Orta Çağ'ın erken dönemlerine dek uzanan, Bizans ve Orta Doğu'nun beş temel kumaş dokuma tekniğinden biri olan damask, artık bir desen olarak literatüre yerleşti. İsmini o dönemin ünlü Damascus kentinden alan bu dokuma tekniği, çoğunlukla ipek kumaşlar için kullanıldığı için 14. yüzyıldan bu yana belirli bir statü sembolü olarak konumlanmakta. Bugün birbirini tekrar eden armalar, monogramlar, figüratif yapraklar gibi royal ruhta bir desen grubu olarak bildiğimiz damask, asalet ve ağırbaşlılık isteyen banyoların gözbebeği. Çanakkale Seramik'in Fresco serisi, damask desenini rölyefli dekor seramiklerine taşıyor; bunu da beyaz, gri ve antrasit tonlarıyla veriyor. Markanın Sandra serisi ise yine damask desenini rektifiyeli olarak veren, beyaz ve siyah renklerin vurgulandığı, tam bir klasik.

Çini desenleri

El işçiliğini, geometrik dengeleri, doğal malzemeleri biraraya getiren ve Doğu ile Batı'nın ortak kader çizgisi olan çiniler, yüzyıllardır sanat, zanaat ve tasarım üçgenindeki saygın yerlerini koruyorlar. Sembolik desenleri ve renk gruplamalarıyla artizan bir uygulama ortaya çıkaran çiniler, sağlam, emiciliği az ve hijyenik bir ürün grubu olarak da beğeniliyorlar. Bin yılı aşkın bir tarihe sahip çiniler, klasik, rustik, modern provans ve country gibi duygusal stillerin aranılan desenlerini sunarken, günümüzde modern evlerin de en sık tercih ettiği yüzey seçenekleri arasında. Çanakkale Seramik'in Ornament, Aria ve Pera serileri sadece klasiğe sadık mekanlara değil, nostaljiye hayran, geleneksellikle barışık sportif banyolara da göz kırpıyor.

klasik ve geleneksel cini karo motifi canakkale seramik pera koleksiyonu
monokrom etkisi yaratan sakin beton goruntulu antrasit ve inci renkli geometrik canakkale seramik sia serisi karo

Geometrik desenler

Lüks duygusunu taşıyan ama sade bir duruşa sahip seramikler arıyorsanız, geometrik çizgileri tercih edebilirsiniz. Burada da işin içine ışıltılar, parlamalar girebilir. Örneğin, altın veya gümüş dekorlu seramikler, banyoda istenen klasik auranın modernizm ile dengelenmesine yardımcı olur. Bunun en zarif örneklerinden biri Çanakkale Seramik'in Sunrise serisinde bulunmakta. Mermer üzerine düşey ve yatay çizgilerde işlenmiş altın dekorlar, hem elegan hem de yalın mekanlar yaratmaya katkı sağlıyor. Bu koleksiyon, modern, klasik ve demi klasik mekanlara çok uygun. Ek olarak aynı markanın Vivaldi, Orientile-Rumi, ve Sia koleksiyonları ise altın vurguyu, daha stilize geometrik desenlerle hayata geçirmekteler.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler