icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Dış Mekanlarda Taş, Beton ve Tuğla Dokusu

Balkon, teras, bahçe ve verandaların duvar yüzeyleri, hamlık ve endüstriyellik duygusunu ortaya koyan taş, beton ve tuğla gibi dokularla kaplanıyor.

  • 21 Haziran,2022
  • 2 dk okuma
  • Bu içerik 896 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Dış mekanlar, tıpkı iç mekanlar gibi ev yaşamının önemli alanlarından. İster kentin göbeğinde bulunsun, ister şehrin telaşından uzakta olsun, bizler balkon, bahçe, teras ve veranda gibi açık hava alanlarında da en az salon kadar zaman geçirmeyi, o mekanların da yaşanabilir, keyif alınabilir bir dekorasyonunun olmasını istiyoruz.

siyah sarmal donen merdiven, kompozit semin kaplamasi, kirmizi tuglali duvar ve verandada gun batimi

Son yıllarda doğal ortamıyla heveslendiğimiz sayfiye evlerinin atmosferlerini çağrıştıran dış mekanlar yaratmak oldukça popülerleşti. Yani sıradan bir büyükşehir evi ve balkonu bile olsa, orada bir Ege evi, bir Akdeniz evi, bir Kaz Dağları evi aurası yaratmak bize çok cazip geliyor. Pekala, bu zor bir kurgu mu? Elbette ki hayır. Hele de elimizin altında bize o ham duyguyu sunan pek çok ürün varken. Özellikle de yüzey kaplamalarında.

beyaz tugla duvar, ahsap zemin, kahverengi cati, agac golgesi ve bahce ekipmanlari

Farklı hava koşullarına karşı dayanıklılık, aşınma ve yıpranmaya karşı gösterdikleri direnç, bükülme veya şişme gibi deformasyonların olmaması gibi çeşitli nedenlerle dış mekan yüzey kaplamalarında taş ve tuğla gibi dokular büyük rağbet görmekte. Ancak yüzeye gerçek yığma taş veya tuğla dokusu katmanın zor bir tadilat süreci istediğini de öngörürsek, bu konuda aynı dokuyu bize sunan farklı tipteki kaplamalara da yönelebiliriz.

tugla duvar dokusu ve tas zeminli luks ozel villa terasi

Aynı estetik çekicilik, dayanıklılık performansı ve kalite çizgisini sürdüren, ancak yığma taş ve tuğladan çok daha kolay uygulama imkânı sunan bu ürünler sayesinde, istediğimiz doğal havayı kısa zamanda alabiliriz.

dogal bitkiler, ahsap yer dosemesi, tugla gorunumlu duvar, ahsap pergola

Bu ürünlerden biri, Kalebodur'un Brickyard serisi. Adından da anlaşılabileceği gibi, tuğla görünümünü sırlı granit formülüyle sunan Brickyard, geçme taş şekliyle tasarlanmış ve hem iç hem dış mekanlarda kullanılabilme özelliğine kavuşmuş bir ürün serisi. Gri, cotto ve bej tonlarıyla üç farklı renk seçeneği bulunan Brickyard 30 x 60 cm boyutlarıyla sunuluyor. Üç farklı grafik yorum ve cottodan griye uzanan bir renk skalasında tasarlanan Fjord, Kalebodur'un doğal taş yüzeyli kaplamalarının bir diğer seçeneği. 30 x 60 cm'lik mat ve sırlı porselen karo koleksiyonu olan Fjord, sadece dış mekanların değil, banyo, mutfak gibi iç mekan ıslak alanlarında da sıklıkla tercih edilmekte.

Son olarak Kalebodur çatısı altında bulunan Cosy serisi ise, ahşap ve beton dokusunu biraraya getiren, özel bir ürün. Doğal taş ve kiremitin verdiği doğallık ve hamlık açısını, endüstriyel ve loft tarzına doğru genişleten Cosy, 20 x 120 cm sırlı granit kaplamalarıyla, dış ve iç mekanında provans değil, daha modernist ve dinamik bir hamlık duygusunu arayanlara hitap ediyor.

kalebodur cosy serisi ahsap ve beton dokusu birarada modern ve dinamik kaplama malzemesi
dis beton gorunumlu duvar, tropikal agac ve agaca asili salincak
PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler