icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Coğrafyadan İlham Alan Banyolar: Kaz Dağları

Kaz Dağları'nın muhteşem doğası içinde bahçeli bir evi tasarlarken, hangi seramikleri seçmeli?

  • 24 Haziran,2022
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 1153 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

İnsanlar, mutluluğu yaşam kozalarında arıyor. Sessizliği kuş seslerinin bozduğu doğanın içinde konumlanan küçük şeylerin büyük mutluluklar getirdiği köy ve dağ yaşamı, alışkın olduğunuz düzenin içinden sıyrılıp bize bu eşsiz deneyimi sunuyor.

Kuzey Ege evlerinin dekorasyon stil kodları içinde mimariyi ön plana çıkaran, doğadan ilham alan dekorasyon öğeleri en önde gelir. Kaz Dağları'nın coğrafi kimliği zeytin ağaçlarının gölgelediği taş evleriyle oluşur. Bu yüzden, mimari ve doğa bu yörenin hikayesinin başrolünde yer alır. İşte bu yüzden doğaya yakın yaşamın adreslerinden biridir Kaz Dağları.

ahsap mutfak tezgahi beyaz kare lavabo ve siyah duvar askisi

Kaz Dağları evlerinin mutfak ve banyoları, diğer evlerden farklı olduğunu en çok hissettiren köşelerdir. Çiftlik evlerinin duygusuna sahip, ham malzemenin ön planda olduğu mutfak ve banyolarda teknoloji yok denecek kadar az tutulmalıdır. Varsa da mümkün olduğunca gizlenmeli ve ortamdaki köy evi konsepti bozulmamalıdır.

dogal ahsap mutfak tezgahi beyaz kare formlu lavabo ve camli beyaz vintage mutfak dolaplari

Mutfakta doğal seçimler

Küçük kare camlı pencerenin önüne dizilmiş ev yapımı reçeller, organik ya da vegan yemek kitapları, sepetin içinde yeni toplanmış narlar, limonlar, vazoda kır çiçekleri ve keten tekstillerle bir köy evi mutfağı algısını hemen yaratmak mümkün.

ham ahsap mutfak tezgahi beyaz camli pencereli isiklandirilmis dolaplar ve bitkiler ile dogal mutfak tasarimi

Fonda ham ahşap dolaplar ve doğal seramikler bu görüntüyü tamamlayacaktır. Tezgah arası seramikleri açık tonlarda seçerseniz, Ege'nin aydınlık mutfaklarından birine kavuşmanız daha kolay olur. Kaz Dağları'nın ünlü zeytin dallarını bir vazoda sergileyerek, pencere dışındaki görüntüyü içeri de taşımış olursunuz.

minimal banyo tasariminda ahsap duvar raflari uzerinde bitkiler ve siyah lavabo bataryasi

Banyoda köy evi kurgusu

Yeriniz ne kadar dar olursa olsun, bir Kaz Dağları banyosu mutlaka ayaklı bir küveti hak eder. Tüm planlamayı bu küvet çevresinde yapmalısınız. Seçimleriniz hep doğal olandan yana, organik formlarda, sert köşeleri törpülenmiş ürünlerden olmalı.

ahsap lavabo tezgahi uzerinde yuvarlak canak lavabo, buyuk yesil bitkiler ve siyah cerceveli koseli ayna, koyu derzli beyaz duvar seramigi

Pastel tonlarda farklı desen ve formda seramikleri kombinleyip kendi duvar kolajınızı yaratırsanız, aradığınız benzersiz banyoya kavuşacağınıza eminiz. Ayaklı küvetin etrafındaki yüzeylerde daha koyu tonlardaki seramiklerden seçerek, bu köşenin hissini daha spa tadında bir algıya taşıyabilirsiniz. 

kalebodur cimento beton gorunumlu sirli porselen karo

Kale'den Betonart seramik koleksiyonu

Kaz Dağları yaşam tarzına uygun, doğal beton görünümlü Kale imzalı seramikler, hayalinizdeki modern ve doğal dekorasyon tarzını size yaşatır. Çimento beton görünümü ve mat yüzeyleriyle çağdaş ve güçlü bir etki yaratan Betonart Serisi, sadece konut içi banyo ya da mutfaklarda değil, evin salonu ya da terasında da kullanabilirsiniz. Seri, 15x90cm mat sırlı porselen karolarıyla ve ton-sür ton geçişleriyle çarpıcı bir atmosfer yaratmak isteyenlerin gözdesi.

kalebodur stonart koleksiyonu gri tonlarda farkli tas dokulari yer graniti

Kale'den Stonart seramik koleksiyonu

Doğal taş görünümüne sanatsal bir yorum katan Stonart, özellikle doğayla içiçe kurgulanan iç ve dış mekanlarda tercih ediliyor. 60x60 cm'lik ebatla sunulan sırlı granit serisi; farklı taş dokularını terrazzo desenleriyle harmanlarken, dinamik ve modern tasarımlar oluşturuyor.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler