icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Çocuklara Banyoyu Sevdiren Deko-Formüller

Çocukların hayal dünyasına uygun tasarlanan banyolar ve dekorasyon fikirleri.

  • 7 Ekim,2021
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 764 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Çocuklar için banyo dekorasyonu

Her çocuğun kendine ait bir hayal dünyası olduğunu bilerek tasarıma başlamak gerek. Bu dünyayı kendi yaşam alanlarında hissetmelerini sağlamak onların daha mutlu ve özgüvenli olmalarını sağlıyor. Hedefinizde duvarlar olsun: Onun en sevdiği çizgi roman kahramanlarının stickerlarını duvarlara asın. Banyo yaparken onlarla ilgili hikayeler uydurun. Tuvalet eğitimi verirken yine onlar girsin devreye. Diş fırçalarken de…

Cocuklar Icin Banyo Dekorasyonlari Onerileri Formulleri Fikirleri

Çocuklar için banyoda güvenlik

Avrupa Çocuk Güvenlik Standartlarına uygun banyo mobilyalarında malzeme ve form olarak çocukların güvenliği ön planda tutulur. Sağlığa zararsız malzemeler, kukusuz, kurşunsuz ve su bazlı boyalar kullanıldığından emin olun. Ayrıca sivri köşeleri olmayan mobilyalar, ayağının kaymadığı yüzeyler ve kırılma tehlikesi olmayan aksesuar kullanın. Banyoda çocuğun rahat hissetmesini hedeflemenin yanı sıra yaşına göre fiziksel güvenliğini riske etmemeyi ve ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyin.

Cocuklar Icin Banyoda Guvenlik

Çocuklar için tuvalet eğitimi

Çocuklar için tuvalet eğitiminin önemli bir parçası da, banyo dekorasyonudur. Tanıdık çizgi roman kahramanlarına ait resim ve figürlerin arasında kendini daha güvende ve rahat hissedecektir. Tuvalete ekleyeceğiniz oturma aksamlarının onun kullanımına uygun olduğundan emin olun. Otururken ayaklarının altına koyacağınız bir basamak onun destek alıp zaman içinde kendi kendine bu işi başarmasına yardımcı olur.

Cocuklar Icin Banyo Egitimi Banyo Urunleri Sampuan Lif Oyuncak

Lavabo köşesi

Uzmanlara göre el yıkama ve diş fırçalama alışkanlığı çok küçük yaşlarda çocuklara verilmeli. Belli bir yaştan sonra bu ritüelleri alışkanlık haline getirmek çok daha zor. Boyunun yetişmesi için bir basamak alışveriş listenizin en üstünde olsun. Kaymayacağı, düşmeyeceği, boyuna uygun bir model aldığınıza emin olun. Modern banyo modellerinde lavabo altından çıkan kapaklı çekmeceler de çocukların lavaboya erişmesini sağlayan iyi tasarımlardan biri.

Cocuklarda Dis Fircalama Icin Lavabo Kullanimi Aliskanligi

Suyla oyun köşesi

Banyo oyuncaklarını küvetin hemen yanında depolamak işinizi kolaylaştırır. Bunun için altı delikli, plastik bir kova ya da file bir çanta kullanabilirsiniz. Böylece oyuncaklar ıslak kalmaz. Küvetin içine yerleştireceğiniz kaydırmaz halı onun güvenle suda oynamasına yardımcı olur.

Cocuklar Icin Su ve Kopuk ile Oyun Kosesi Kuvet Dus

Peki ya siz?

Çocuğunuz için uygun çözümler ararken kendi konforunuzu da unutmayın. Küvetin yanında eğilerek onu yıkamak zaman içinde kol ve bel kaslarınız için iyi olmayan sonuçlar yaratabilir. Uygun yükseklikte bir tabure her zaman elinizin altında olmalı.

Banyoda Tum Aile Kullanim ve Konforu

Banyoda renkli seramikler

Yeni bir banyo yaptıracaksanız, hem size hem de çocuğunuza uygun renkli seramik modeli seçebilirsiniz. Kızlar için şeker renkleri lila ya da sarı seramik seçimi, onların hayal dünyalarındaki prenses banyosuna eşlik edebilir. Marin temasına uygun mavi seramikler ise, araya serpiştireceğiniz korsan karakterli duvar sticker’larıyla oğlunuzun oyunlarına iyi bir fon oluşturacaktır.

Şimdi oyun zamanı

Çocuklar her şeyi oyunla öğrenir. Renkli banyo modelleri bunun için ideal bir ortam sunar. Su, onların hayatına en çok banyo yaparken girdiği için duş yerine küvet tercih etmenizi öneririz. Küvetin içine doldurduğunuz güvenli miktardaki su ile baloncuklar, gemiler, su değirmenleri, deniz kızları arasında içinden çıkmak istemeyeceği bir banyo eğlencesi yaratabilirsiniz.

Cocuklar Icin Renkli Eglenceli Banyo Urunleri Tekstil ve Tasarimi

Tekstil dokunuşları

Çocuklar için bir banyo kurgularken, tüm yüzeyleri kullanabilirsiniz. Bunu yaparken duş perdesi, banyo halısı ve havlular gözünüzden kaçmasın. Hayvan figürlü, eğlenceli desenlere sahip perdeler, ona ait olduğu belli olan havluları ve zeminde minik ayaklarını basarken keyif alacağı, üzerinde sevdiği bir çizgi film karakteri ya da süper kahraman resmi basılı olan bir halı, banyosunu sahiplenmesine yardımcı olacaktır.

Banyo hijyeni

Çocuklu aileler için banyo hijyeni çok daha önemlidir. Kolayca temizlenen klozetler, bakteri barındırmayan küvet ve lavabolar, hijyenik klozet kapakları, kalabalık kullanılan banyolarda işinizi kolaylaştırır. Islak yüzeylerin yanındaki alanları seramik kaplarsanız temizliği çok daha kolay olur.

PAYLAŞ
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler