icon-home icon-comment icon-location icon-hamburger icon-personal icon-search icon-link icon-lock icon-unlock icon-mail icon-mail-open icon-like icon-liked icon-star icon-star-fill icon-down icon-up icon-left icon-right icon-arrow-down icon-arrow-up icon-arrow-left icon-arrow-right icon-slider icon-edit icon-delete icon-share icon-repeat icon-settings icon-download icon-telephone icon-plus icon-minus icon-external icon-cloud icon-cloud-download icon-check icon-close icon-calendar icon-calendar-add icon-flag icon-flag-solid icon-play icon-live icon-social-instagram icon-social-facebook icon-social-twitter icon-social-pinterest icon-social-youtube icon-social-whatsapp icon-glass

Banyo Dekorasyonuna Lüks Duygusu Katan Pratik Dokunuşlar

Işıltılı bir yenilenme arayan banyolara lüks duygusu katabilecek hızlı ve şık çözümler, hem ruhumuza hem göz zevkimize sesleniyorlar.

  • 8 Kasım,2021
  • 3 dk okuma
  • Bu içerik 1391 kişi tarafından okundu
  • Yorumlar (0)
PAYLAŞ

Çok sık değişim hamlelerine sahne olmayan, salon veya yatak odası gibi trendlere göre sürekli stil dönüşümleri yaşamayan banyolar da en az evin diğer bölgeleri gibi biraz şımartılmak ister. Yıkanma, arınma ve kişisel hijyen gibi ağırlıklı işlev odaklı bir mekân olması nedeniyle dekoratif değişim açısından biraz ihmal ettiğimiz banyoların, bizlerin günlük yaşam enerjisini aslında nasıl yönettiğini bir bilsek, onlarla biraz daha fazla ilgilenir ve bu sayede vücudumuz kadar psikolojimizi de pozitif anlamda güçlendirebiliriz. Çünkü güne başlama noktası olarak çoğu zaman sabah motivasyonumuzu harekete geçiren, bize ilham ve enerji taşıyan banyoların dekorasyonuna yapılacak ufacık bir değişiklik bile, bizleri olumlu yönde çok etkilemekte.

Banyoda aynaya bakan goz alti maskeli bornozlu kadin

Diyelim ki oldukça sade bir banyo düzenine sahipsiniz; detaylardan uzak, temiz, yalın bir atmosfer yarattınız ama bir farklılık arıyorsunuz. Bütünüyle bir stil değişimi yerine pratik dokunuşlarla banyoya biraz lüks olgusu katmaya ne dersiniz? Haydi yola koyulalım.

Gri lavabo alti dolabi ve perdeli modern banyo

Banyoya lüks duygusu katmanın en pratik çözümlerinden biri, işe ayna gibi belirgin bir odak noktasından başlamaktır. Modern çizgilerdeki aynanızı çok seviyor olabilirsiniz ama bir süre için onu tatile göndermek iyi bir başlangıç olabilir. Yerine, yine modern çizgilerde ancak gümüş varak, deri veya lake ahşap çerçeveli bir ayna yerleştirebilir, atmosfere biraz daha sanatsal ve sofistike bir dokunuş katabilirsiniz. Daha iddialı bir çözüm isteyenler, Venedik tarzı aynaları da değerlendirebilirler.

Yapı marketlerden hızlıca alınmış standart armatürler, bataryalar veya duş başlıkları yerine, vintage stilde pirinç veya bakır aksesuarlar gelebilir. Viktorya döneminin klasik formlu tasarımları bugünlerde modernize edilerek yeniden yorumlanıyor. Bu sayede banyoya, dengeli bir gösteriş ruhu da kazandırmış olursunuz. Örneğin Kale Banyo'nun Artdeco armatür ailesinde, lüks hissini anında veren krom, altın ve rose gold seçenekler bulunmakta; mutlaka listenize alın.

Pirinc sik banyo urun ve aksesuarlari ve cam kapili dus

Şayet banyonuzda karanlık bir nokta varsa, oraya bir lambader çok yakışabilir. Büyük hacimli olmayan bir kristal sarkıt veya lüks duygusunu uyandıran, vintage şapkalı pirinç gövdeli bir lambader, banyoyu gözalıcı bir noktaya taşıyabilir. Daha modern bir tasarım arıyorsanız, pirinç döküm retrospektif bir lambader de mekânı tamamlayabilir. Eğer alanınız uygun ise, aydınlatmanızın altına yumuşak dokulu bir puf da yerleştirebilirsiniz.

altin rengi ve pirinc sik banyo aynasi, lambader ve banyo aksesuarlari

Hazır tekstillerden bahsetmişken, banyo paspası ve havlu/bornoz gibi dokular da bu değişimin bir parçası olabilir. Yüksek havlı ve dokunma isteği uyandıran paspaslar, işlemeleri, nakışları, bordürleri olan bir havlu grubu da bu elegan temayı destekler. Ayrıca aksesuar seçimlerinde de yaratıcılığınızı konuşturmanız gerekebilir. Lüks havaya sahip banyolarda taze çiçeklerle buluşan kristal vazolar, aynalı veya gümüş/altın varaklı mücevher kutuları, şık kozmetikleri sergileyebileceğiniz cam pasta servisleri, zarif bir mini ayna gibi detaylar da bu listenin devamında yer alabilir.

Biraz daha büyük bir değişime hazırsanız, duvar ve zeminler ile banyo dolaplarında lüks çizgilere doğru bir geçiş sizi bekliyor demektir. Orta kararda bir lüks çizgi için size Kale Banyo'nun eski Roma mimarisinden esinlenilmiş Miro mobilya serisini öneriyoruz. Mat krem, mat gri ve mat beyaz renk seçeneklerine sahip modelin tüm detaylarında lüks hissi dengeli bir şekilde verilmiş. Biraz daha yoğun bir lüks duygusu ise kendini yine Kale Banyo'nun Victorian mobilya koleksiyonunda göstermekte. Swarovski taşlarla tamamlanmış tasarımlarla ışıl ışıl bir banyoya kavuşabilirsiniz.

Yüzey ve duvar kaplamalarında ise Çanakkale Seramik'in Sia koleksiyonu, antrasit ve altını, geometrik çizgilerle buluşturan ve bu nedenle hem modern hem lüks detaylar taşıyan bir serisi. Kaleseramik çatısı altındaki Işın, Anadolu, Piramit ve Akdeniz koleksiyonları ise bakır, altın ve gümüş gibi metalik yansımalara modern bir eklektik bakış açısıyla yaklaştığı için lüks duygusuna çağdaş bir boyut kazandırmaktalar.

PAYLAŞ
Yazıdaki Ürünler
Yorumlar (0)

Henüz yorum yapılmadı.

Benzer İçerikler